After the Wedding (2006) – Мадс Микелсен, разпънат между два континента

After the Wedding (2006)

В After The Wedding  Мадс Микелсен е  Якоб – отдаден на работата си с децата от африканско сиропиталище социален служител, който трябва да се върне в Дания, за да убеди мастит спонсор да кихне кинти за парцаливия бюджет на дома. Якоб ненавижда хората от които зависи, още по-малко иска да се връща в Европа – от осем години е като баща за едно от децата. Ако отидеш там никога няма да се върнеш – казва му то и в този момент ние знаем какво ще се случи.

After The Weding

Оказва се, че милионерът в родна Дания има пряка връзка с миналото на Якоб, това, тъмното, преди да стане майка Тереза и поканата е планирана с умисъл, който до средатата на филма е забулен в семейна драма.  Якоб е разпънат на кръст , от една страна е желанието му да се върне в Африка и отговорността към дома, а от друга новите отговорности появили се в лицето на непозната до този момент за него дъщеря.

Въпреки някои подвеждащи кадри, филмът не е за несправедливостта в Третия свят, а по-скоро за крайно трудните избори които се налага да правим

за миналото, което никога не е напълно отминало и, колкото и да е клиширано, за това че никога не знаеш къде ще те запрати животът.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
5.00 avg. rating (98% score) - 2 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.