На гребена на 90-те: After Dark, My Sweet

After Dark, My Sweet

After Dark, My Sweet(1990)

After Dark, My Sweet е стилен ноар от 90-те по едноименната новела на Джим Томсън (The Killer Inside Me / Убиецът в мен (2010, GRIFTERS). Джейсън Патрик е Кевин “Кид” Колинс, току що избягал от психиатрията екс боксьор, поел твърде много удари с главата, за да я използва по предназначение, или поне така смятат барманите в крайпътните дупки, на които Коли досажда преди да го изхвърлят. Сценарият среща Коли с предизвикателната вдовица Фей Андерсън – Rachel Ward, която пък го запознава с чичо си Бъд-бившо ченге и настоящ долнопробен мошеник.

after-dark

Чичо Бъд тласка объркания Коли по нанадолнището с отявлено тъп план за отвличане на богаташко синче. Това завърта тръгълникът Коли-Фей и Бъд в смъртоносна рулетка, изходът от която не е този, който си мислиш.
Джеймс Фоли дирижира умело многозначителния и лаконичен диалог, като вкарва и реминисценции към Разярения бик под формата на проблясъци oт паметта на Коли.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.