À l’aventure (2008)- дружно се топим в тъмния океан на Ерос

À l’aventure е странно титулуван като новата провокация на известния режисьор Жан-Клод Брисьо, въпреки че когато едно младо, красиво момиче зареже здравословното лицемерие на обществото в името на ненаситния хедонизъм в това няма нищо скандално.

Още в самото начало със звучни стенания героинята казва твърдо “не” на инертната си връзка и хомота на професионалното израстване в кариерата.

À l'aventure

Вместо себе си тя открива млад и красив студент по медицина, който я зарибява по приложна психоализата. Без двоумене двойката се сдушва с други готови за ментални експерименти и  дружно се потопят в тъмния океан на Ерос.

Дълбаенето в секс и мистицизъм

е гарнирано с приказки за създаването на вселената разказани на момичето от първо лице от бивш физик и настоящ таксиджия, един вид, метафора на съзряването на момичето, нали. Необосновано, наивно и съшито с френски конци филмчето учудва с амбициозния си патос и пожелателна смелост.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
5.00 avg. rating (99% score) - 3 votes

2 thoughts on “À l’aventure (2008)- дружно се топим в тъмния океан на Ерос

  1. Загубих си времето с този филм . Code Blue поне беше скандален.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.