127 часа (2010) – паметник на човешкия дух

127 hours

127 часа (2010)

Оригиналният сървайвър е катерачът Ерън Ралстън, а годината е 2003. При едно от изкачванията си в каньон близо до Моаб, Юта Ерън попада в капан. Никой не знае за местонахождението му. Всичко което правим от раждането си през целия ни живот ни води нанякъде, казва Ерън.
127 hoursПътят пред него за съжаление води до камъка, неговата Голгота, който затиска ръката му в скалната пукнатина. Следващите пет дни той преживява немислимото, а после документира страданията и изкуплението си в книга, върху която стъпва холивудският сценарий на 127 часа.

127_Hours_Danny_Boyle_127_3

Джеймс Франко се справя отлично с ролята на Ерън, виждаме го в най-добрата му форма досега. Преживяваме с него почти всичко – от халюцинациите до ретроспективните семейни картини и сардоничните изповеди пред дигиталното око на неговата малка видеокамера. Изобретателните режисьорски похвати на Дани Бойл (операторската работа и саундракът са фантастични) очертават цяла една нова подкатегория в жанра. 127 часа е паметник на човешките дух и жажда за живот.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!
Rate this post
4.50 avg. rating (92% score) - 2 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.