Teenage Paparazzo (2010) – социо експеримент с 14 годишен папарак

Teenage Paparazzo (2010)

Teenage Paparazzo е изненадващо дълбоко социологическо проучване, на сложните механизми, които пораждат желанието у едно 14 годишно дете да стане, живее и развива като професионален папарак . Освен това е и ценен документ за неговото съзряване и промяна две години след началото на експеримента.

Актъорът Adrian Grenier е и режисъор  на супероригиналния проект.

Paris Hilton in Teenage-Paparazzo

Идеята да се внедри и изследва странното общество на папараците хрумва на Ейдриан, когато преследван на свой ред от хищни светкавици (той е звезда от сериала Антураж) , забелязва 14-годишния Остин. Снабден с мощен фотоапарат и звездния статут на Ейдриан, Остин развива доходоносната си и рискована страст до смайващи висоти.

Отговорността на родителите, звездите, медиите и потребителите затова как влияят примитивните инстинкти върху детската психика, е един от важните въпроси на филма.

Teenage Paparazzo

Блиц интервютата с психолози, медийни експерти, анализатори (вкл. Ноам Чомски) и актьори(Алек Болдуин, Мат Деймън) и селебритита (Парис Хилтън, Ева Лонгория) се редуват с вдигащи адреналина “работни ” срещи.

Динамичният риалити формат, в който е заснет Teenage Paparazzo (майката на Остин внася доста зловещи нотки към цялата история) е  майсторски овладян, а финалните реплики между неусетно разменили ролите си Остин и Ейдриан – запомнящи се и вдъхновяващи за размисъл.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.