Стажанти или 90 минути продуктово позициониране на Google

The Internship е жарка пародия (в лошия смисъл) и добра деветдесетминутна реклама на Google. На Кан (рекламисткия фест) това би могло да вземе злато във всяка засукано измислена амбиънт категория. Явно разбирането за продуктово позициониране се либерализира експанзивно 24 часа в денонощието. Окупирането на кой да е сценарий, на кой да е филм от действащ технологичен хегемон от този ранг, оставя у зрителя гадния вкус като да е свидетел на самокастрация.

Винс Вон и Оуен Уилсън (четвърти поред “тиймбилдинг”) са неубедителни в опитите да осребрят капитала на “аналоговото” поколение от 70-те, гордо расло без предпазни колани, компютри и виртуални грехове. От търговски пътници, инфантилните им персонажи се инфилтрират в най-разрастващата се хай-тек компания в света. За да разгледаме фтурологичните инвенции на нърдовете от звездната фабрика и профанните скечове между олдскул момчетата и тийн-боговете на информационните технологии. Усмивките са белосани с мускетарски поуки за туй що е отбор и колективен онанизъм.

Стажанти

Тук с поредна казионна роля се разписва и бедния Джон Гудман. Единственият бийсти-бойс-unrated  момент е пърформънсът на идиота Уил Феръл. Симпатиите към него са безрезервни. С една дума, хитрото паразитче Шон Леви (реж.), без даже Гугъл да му предлага пари, под шапката на комедийния жанр скроява едно от най-грандиозно подлите номерца, благодарение на което една тълпа подакшън-хора, включително и той, са станали въшливо богати. Подобнa грозна картинка  последно наблюдавах в кулинарната комедия Chef (2014), “презентация” на Twitter. Кино-одиозите на MySpace и FB, слава богу, минаха и заминаха отдавна.

В “Кланът Тененбаум” ще остане единствената уместна роля на къдраво шушнещия Оуел Уилсън. Ангажиментът му с Уди Алън не взимам насериозно. Той, уви, за разлика от събрата си Вон с True Detective 2, не случи на подобен спасителен пояс.
След The Internship си мисля, че Horrible Bosses 2 не беше чак толкова зле.

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.