Seven Psychopaths/ Седем психопати – забавлението е запетайка в двойното дъно на диалога


Seven Psychopaths

Seven Psychopaths/ Седем психопати (2012)

В чернова  озаглавена Седем психопати, LA сценаристът Мартин/Колин Фарел, алтерего на МакДона се опитва да напипа верен тон, заобикаляйки холивудските пата-кюта. Освен заглавието и това че иска да се разказва за “мир и любов”, всичко останало за Мартин е в мъгла. Мъгла която фрик приятелят му кучекрадец (Сам Рокуел) се опитва да разссее, като публикува обява до всички с психо-история за разказване.

 

Seven Psychopaths

Докато по обявата се отзовава убиец на серийни убийци (Том Уейтс), пишман крадецът на кучета, в съдружие с белязан от острието на енигматично минало тъжен типаж(Крис Уолкън) кашира дългокосместия любимец на превъртял бандит(Уди Харелсън).

Писани или разказани, психоисториите и техните собственици (реалност и фикция) са в затворен кръг, в който не се знае кой е първопричина, кой следствие. Любовно отнесени фрагменти и, ала тарантино-ентъртеймънт моделират трагичното и комичното в една непроницаема философия на абсурда.


Всеки от героите е носител на собствена история, което напластяване прави тортата доста висока. Мартин МакДона  (Големият полицай от малкия град, The Shooter, В Брюж) прави поредното упражнение в своя стил с дримтийм, в който всяка звезда си тежи на мястото, а забавлението е само запетайка в двойното дъно на репликите.

 

 

 

 

5.00 avg. rating (99% score) - 7 votes

, , , , , , , , , , , , , ,

 1. #1 by Valkocompany on 15.01.2013 - 17:29

  Култов филм ! Всички играеха на нивото на Майкъл Готард в Herostratus (1967)
  http://www.amazon.co.uk/Herostratus-DVD-Michael-Gothard/dp/B002EAKWAW

 2. #2 by kolio on 23.01.2013 - 10:51

  Вие сте ненормални позьори. Филмът за нищо не ставаше. Беше очевидно какво се бяха опитали да направят и какво не се беше получило. Не виждам как някой ще хвали този филм искрено… Псевдо арт позьори…

 3. #3 by Anton on 23.01.2013 - 10:53

  ok, kolio, всеки има право на мнение :)

(will not be published)