Ruby Sparks (2012)- носи ли въображението отговорност?

ruby-sparks

Внимавай какво си пожелаваш, защото може и да се случи. Шест години след хита Miss Little Sunshine, творческото дуо Jonathan Dayton, Valerie Faris избират сценария на Zoe Kazan (внучка на Елия Казан), за канава на новата си приказна история. Млад писател на бестселъри е шокиран, когато измислената на хартия героиня от новата му книга с гръм, трясък и развети коси нахлува в живота му.

Красивата й триизмерност, видима за всички впрочем, лесно приспива първоначалния стрес и става началото на хиперромантична връзка, в която писателят- кукловод стигa до дилемата, способен ли е да дари свобода на оживялото си творение. ( “Пинокио” на Карло Колоди, “Франкенщайн” на Шели?)

Три неща задължителни за образа на писателя в американските филми не са ни спестени –  роговите рейбан очила, ретро пишещата машина и задължителната за всяко начало творческа криза. Извън това Ruby Sparks е лебедова песен за Пол Дано, с топла връзка от двете страни на камерата (Zoe/ Руби му е гадже), както и доказателство, че “Мис Слънчице” не беше случайност.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.