Horrible Bosses (2011) – дръзка комедия в свеж, некоректен тон

Horrible Bosses

Трима приятели (Джейсън Бейтман, Jason Sudeikis и Чарли Дей) са обект на перманентен офисен тероризъм от страна на шефовете си. Отчаяни от кривата перспектива, момчетата пристъпват радикално към проблема. Откачената оферта за мократа поръчка обаче е непосилна за всеки друг освен за тях самите.

Horrible-Bosses

Horrible Bosses/ Шефове гадняри е вторият филм на Сет Гордън след Четири Коледи, като сценаристите му Мichael Markowitz, John Daley  и Jonathan Goldstein са свършили чудесна работа.

Дръзка спрямо станалия задължителен политически некоректен тон (гъдел на расова, полова и всякаква друга крехка основа), комедията е правена от киномани за киномани.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Пишман убийците си говорят с реплики от култови  филми или изобретяват такива, докато се опитват да си припомнят стари. След The Other Guys/ Ченгета в резерв, Тойота Приус отново е център на ебавки, Колин Фарел е неузнаваем като Том Круз в Тропическа буря, а Джейми Фокс (видео пиратът),  Дженифър Анинстън (мъжемелачката), Кевин Спейси (инквизоторът садист) и Доналд Съдърланд (светецът) са най-сериозното възможно подкрепление в проекта.

П.П. Ролята на Кевин Спейси очевидно е трасирана от лошото шефче, което изигра брилянтно в  Swimming with Sharks (1994).

Rate this post
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.