The Rum Diary – алко-пророчествата на Хънтър Томпсън. Рупора държи Джони Деп


The-Rum-Diary

The Rum Diary (2011)

The Rum Diary е вярна с оригинала екранизация, направена от приятели за приятели, по едноименния бестселър на Хънтър Томпсън („Страх и Омраза в Лас Вегас”).
Ролята на странстващия гонзо-журналист Пол Кемп (прототип на Хънтър Томпсън) играе естествено Джони Деп, човекът който 2005-та плати погребението на гениалния си френд.

Депресиран от политиката на Никсън и с два неиздадени романа, нюйоркчанинът Кемп занася махмурлука си в рая за развратни пенсионери Порто Рико, в полза на треторазряден местен вестник. Годината е 1960-та.
Колегите му са разядени от изолация, алкохол и грешно взети решения призраци. Вестникът е потъващата американска мечта.
Правдивите, социално критични текстове, които Кемп иска да пише винаги са на един компромис разстояние. Намесена е фатална красавица-Амбър Хърд, собственост на алчен предпримач, който иска да разпродаде на парцели девствен остров.

amber-heard-as-chenault-in-the-rum-diary

Дневникът на едно пиянде не е злъчната сатира на Тери Гилиъм, по скоро напомня Питай прахта по Фанте, но е достатъчно смел в показната екзекуция на капиталистическия фалш и лицемерие.

Бягството с халюциногени,наркотици и алкохол е по детски невинно, в сравнение алхимиците, превръщащи голямата солена вода на Порто Рико в океан от долари.

Брус Робинсън е автор на култовия Withnail & I и като такъв, феновете му ще открият доста автоцитати. Друго хубаво нещо е Джовани Рибизи.  Алко-пророк, дестилиращ “пороци”.
Любопитен факт е присъствието на Ник Нолти като продуцент.

 

 

4.00 avg. rating (85% score) - 2 votes

, , , , , , , , , , , ,

  1. No comments yet.
(will not be published)