The Rum Diary (2011) – алко-пророчествата на Хънтър Томпсън. Рупора държи Джони Деп

The Rum Diary (2011) е вярна с оригинала екранизация, направена от приятели за приятели, по едноименния бестселър на Хънтър Томпсън („Страх и Омраза в Лас Вегас”).

Ролята на странстващия гонзо-журналист Пол Кемп (прототип на Хънтър Томпсън) играе естествено Джони Деп, човекът който 2005-та плати погребението на гениалния си френд.

Депресиран от политиката на Никсън и с два неиздадени романа, нюйоркчанинът Кемп занася махмурлука си в рая за развратни пенсионери Порто Рико, в полза на треторазряден местен вестник. Годината е 1960-та.
Колегите му са разядени от изолация, алкохол и грешно взети решения призраци. Вестникът е потъващата американска мечта.
Правдивите, социално критични текстове, които Кемп иска да пише винаги са на един компромис разстояние. Намесена е фатална красавица – Амбър Хърд, собственост на алчен предпримач, който иска да разпродаде на парцели девствен остров.

The-Rum-Diary

Дневникът на едно пиянде не е злъчната сатира на Тери Гилиъм, по скоро напомня Питай прахта по Фанте, но е достатъчно смел в показната екзекуция на капиталистическия фалш и лицемерие.

Бягството с халюциногени,наркотици и алкохол е по детски невинно, в сравнение алхимиците, превръщащи голямата солена вода на Порто Рико в океан от долари.

Брус Робинсън е автор на култовия Withnail & I и като такъв, феновете му ще открият доста автоцитати. Друго хубаво нещо е Джовани Рибизи. Алко-пророк, дестилиращ “пороци”.
Любопитен факт е присъствието на Ник Нолти като продуцент.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!
Rate this post
4.00 avg. rating (85% score) - 2 votes

1 thought on “The Rum Diary (2011) – алко-пророчествата на Хънтър Томпсън. Рупора държи Джони Деп

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.