НЕУДЪРЖИМ (2010) прескача в движение от метро на влак

НЕУДЪРЖИМ (2010)

Една година след “Ударът Пелам 123” бясното дуо Тони Скот-Дензъл Уошингтън (unstoppable е петият им съвместен проект) прескача в движение от метро на влак. Това не е дежа вю. Просто влечението на американците към високите скорости е патологично, но ние нямаме нищо против да си припомним отново, защо то е и красиво. В Неудържим са ъпгрейднали числото на Звяра 666 на 777, сложили са го на траверси и са му ударили камшик под двигателя. Изтърваната влакова композиция, освен целият филм, в своите вагони носи и 100 тона опасни химикали, които я правят бомба с размерите на Крайслер билдинг.

unstoppable

Острие на сценаристите, в случая се явява жепе-ветеранът Франк Барнс-Дензъл Уошингтън – разведен баща на две топлес сервитьорки игордо носещ бремето на живота стоик. Проблемите се лепят на честните хора като мухи на мед, затоваи задачата на Франк да въведе в служба новодошъл колега (Крис Пайн),лесно прераства в смъртоносна мисия от общонационален мащаб.В задъханото темпо, кофликтът между хуманизма на бедните и меркантилността на работодателите им не е изпуснат от око .

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Жертовоготовността на лента все пак е добродетел, спечелила не един Оскар. Катастрофичният трилър заобикаля отдалеч философската гара на Влакът беглец на Кончаловски, затова пък остава верен на вечното мото speedisallneed.

Rate this post
5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.