Уил Феръл- Марк Уолбърг са смотаняци с история в The Other Guys (2010)

The Other Guys  е най-умно смешният филм от Get Smart и Date Night насам. Комедия която надскача физическия хумор на “Дърти хлапета” и тарикатските жанрови ебавки, тип Kick Ass. The Other Guys е и най-доброто от сътрудничеството на Уил Феръл и режисьора Adam McKay. Тандемът Aлън- Феръл и Тери – Марк Уолбърг са смотаняци с история, които се опитват да влязат вкостюма на нелепо загиналата легендарна двойка NY ченгета, изиграна от С. Джексън и Скалата. (На последните двама мъжаги човешките и природни закони са толкова чужди, че при едно преследване скачат от 21-вия етаж на небостъргач. Просто така.)

The Other Guys

При гениално написаните реплики и изпипани типажи, екшън перипетиийте на дуото са от второстепенно значение. Продуктовата реклама също е умно позиционирана. Скечовете около тойотата приус на Алън, която Тери през цялото време упорито нарича вагина, са велики. Има я и вече станалата задължителна социална ангажираност.  В края на филма има един втори, не по-малко интересен филм с една зловеща блиц анимацийка, която илюстрира в цифри и имена генезиса и растежа на Големия финансов балон, по-популярен като Кризата. Встрани от това героите на Алън и Тери спокойно могат да бъдат и паметник на Сивия блок от анонимни бачкатори, на чийто гръб е изградена  Америка и които заедно с нас от Източния блок, и в момента заработват заплатите на CEO-тата на големите компании по света.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Цялата тази дидактика, разбира се, е доста косвена. На преден план са култовите думички, полит-некоректните ситуацийки и интелигентен метаезик, плъзгащи се пред очите ни по-бързо, отколкото напушените лицевите мускули могат да се съкращават.

Отеделен бонус е саундтракът (У. Феръл собственоръчно е написал Pimps Don’t Cry ) и Майкъл Кийтън и Ева Мендес. Разпределени по фланговете, двамата не пропускат да отразят нито една висока топка.

Rate this post
5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.