Шерлок Холмс: Игра на сенки (2011)

В Шерлок Холмс: Игра на сенки Гай Ричи отново подема приказката за двойката авантюристи, с много пушек, викториански бомбета изящни каскади и нов, мега зъл супер-ум. Robert Downey Jr и лигата на необикновените са в пълно бойно снаряжение.

Смъртта на австрийският престолонаследник става отправна точка за новите приключения на тандема Холмс – Уотсън. Дедуктивният подход на Шерлок повдига завесата пред зловеща картина, дело на престъпния гений професор Мориарти (Джаред Харис). За да не излезе световната история съвсем от коловоза, детективското дуо прави  евротрип из Англия, Франция, Германия, че чак и в Швейцария в преследване на врагът, който обаче не спи и е винаги с едни гърди напред. Нищо от запазената марка на Гай Ричи не липсва. Има го задъханият монтаж, чудовищното разхищение на исторически декор и пиротехника и елегантният британски сарказъм. Партньорството на Дауни и Джъд Лоу е на стари комарджий – разбират се с трепване на мускул или вежда, защото от толкова много екшън няма и много време за приказки. Тук са й братчето на Холмс- Майкрофт- Стивън Фрай, както и момичето, което си играе с огъня Нооми Рапас. В Worner Bros. вече снимат и третата част на Шерлок Холмс, така че, както казваха в Улицата, нещата вървят към тенденция.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

8/10

Rate this post
5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.