Деп отмята гег след гег в Карибски пирати: В непознати води (2011)

Приключенията на Джак Спароу, уви нямат спирачки. В поредното четвърто продължение Карибски пирати: В непознати води, сценарият сблъсква Джони Деп с Анджелика (Пенелопе Крус), която без особени проблеми скланя капитана да тръгне с нея. Целта на трипа им е Извора на Белон.., пардон Младостта. Джак изобщо не е наясно с мотивите на познатата си от миналото, но оставя Анджелика да го качи на кораба на конкуренцията “Отмъщението На Кралица Ана” законна собственост на Черната брада (Йън Макшейн). И така, имаме ситуация, всеки иска да се топне във Фонтана преди останалите. От Уолт Дисни далновидно смятат, че пиратството не ограбва и внимателно кътат основния актьорски състав във франчайза.

pirates-of-the-caribbean

Единствено Орландо Блум и Кира Найтли са отзовани, но, честно, ще ти липсват ли? В сравнение с предходните три серии баталните сцени са доста икономични и малокалибрени. Единствена компенсация са ятото кръвожадни русалки и зомбита, които лакомо разфасоват голяма част от пиратите с вещината на  харпиите от Ван Хелзинг. Джефри Ръш като подмолния Барбоса отново е в стихията си и очевидно се забавлява адски много, което не може да се каже за Деп, отмятащ гег след гег с машинална рутина. Така или иначе инерцията скоро ще дотъркаля и петата част. Надявам се обаче не под палката на Роб Маршал, познати води за който са мюзикъли катоЧикаго и Девет.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
3.50 avg. rating (78% score) - 2 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.