Outrage Coda (2017) завършва якудза-сагата на Китано

Outrage Coda е най-новият филм на Такеши Китано и последен в Outrage-трилогията. Филм за Якудза и безсмисления свят на агресия и контранасилие. Може да се чете като жанрово кино, а може да се разбира и другояче. Абсурдното самоизтребване на кланове гримирано зад фасадна чест отразява донякъде представата на Китано за комедия и фарс. Личи си екзистенциалната, трупала се десетилетия горчивина.

В крайна сметка, няма нещо което да не е направил по няколко пъти и то успешно. Човекът отдавна е настигнал констенурката*. Който има търпението и концентрацията да проследи взаимовръзките в сценария, ще се съгласи, че това е перфектно разписана драматургия. Може да се постави на театър и да се играе на гола сцена, без помощта на никакви ефекти, което показва колко устойчива е конструкцията.

Aко ни четеш и ти харесва да си тук, подкрепи ни- поръчай си тишърт от нас!

Финалът на третата част може би слага символичен край на интереса на Китано в този род кино, което си има своите верни фенове, но според мен ограничава потенциала на Beat Takeshi. Трябва да се отбележи отново високото ниво на стайлинг, кадриране, монтаж.

Има сцени, на които ти се ще да оближеш екрана. Саунтракът (Keiichi Suzuki), вече с награди, отново е дрога за ушите. След Outrage Coda по сантименталните може да прослушат отново музиката на Brother (Joe Hisaishi) и няма да се спрат докато не попият всеки шибан звук от Violent Cop през Dolls до Kikudjiro и Sonatine. С една дума пожелаваме на Office Kitano дълголетие и нови и разнообразни заглавия.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
5.00 avg. rating (98% score) - 2 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.