Outrage Beyond (2012)- тежката артилерия на Китано

Outrage Beyond се случва десет години след края на първия филм. Стегнат, без психологически обрати и без особено сценарийно развитие на персонажите. Без ирония и видими препратки. Без лесно автоцитиране. Без секс (единствената мацка присъства, само за да се види задължителния за якудза филм татуиран гръб). Тежката артилерията Такеши Китано хвърля в упоритото преследване на олдскул внушението, че присъстваш на истинско клане на хора с пренебрежително отношение към смъртта. Постига го с хронологически праволинеен като живота сюжет, преднамерено семпъл диалог (толкова е трудно да не вкараш готино измислени лафове) и хладнокръвен показ на насилието. Сцената, в която топка след топка бейзбол машина бие по завързана жертва е безмислостно дълга.

Outrage Beyond

Контекстът на гангстерската баталия е от днешна дата. Икономическата лоялност поставя клановата в упадък. Родословното дърво и фамилна принадлежност варират според бизнес плана. Днес кариерата е по-важна от парите се каза на финала на първия филм.  В продължението отмиращите принципи в лицете на Отомо/ Китано, по романтичному се реваншират.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
5.00 avg. rating (99% score) - 5 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.