Стиймпънк и мачо-екшън в Хензел и Гретел (2013) – коментар от зрител

Hansel-and-Gretel

Атанас Николов за Hansel & Gretel: Witch Hunters:

Защо пък да не вземем още една известна европейска детска приказка и да видим как ще изглежда 3D? Не знам дали това е била мотивацията на Томи Уиркола, но със сигурност това го е движило през заснемането на Хензел и Гретел: Лов на вещици.
Историята на филмът започва с края на едноименната приказка на братя Грим. Две деца в гората, изоставени от родителите им…, но това го знаете. Това, което не знаете е, че те порастват и се превръщат в серийни убийци на вещици.


Хензел (Jeremy Renner ) се е превърнал в силен и издръжлив тежковъоръжен мачо. Въпреки всичките си качества тип “Die Hard”, той има една особена слабост – спомена за къщата от сладкиши, под формата на диабет.  Гретел (Gemma Arterton ), неотстъпвайки на брат си, е красива и ловка машина за убиване на метлолетящи изчадия. Много ефекти и малко сценарий, точно като за екшън, в крайна сметка, “There is no satisfaction without action”.

Hansel-and-Gretel

Разбира се Хензел и Гретел биха останали без работа ако ги нямаше вещиците…и то какви вещици! Предполагам, че качеството на диалога е пряко зависимо от качеството на грима, защото тук везните клонят силно към второто.
Фабулата е праволинейна като жепе релса.  Хензел и Гретел пристигат в тероризирания от вещици град и започват да раздават кърваво правосъдие. Злите вещици взимат превес срещу нашите герои, но с брутално готините си Steampunk оръжия, Ханзел успява да убие де що е хванало метла. Спасява сестра си и се справя с диабета.  Филм без изненади и обрати с привкус на барут и шоколадов десерт.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

 

Rate this post
5.00 avg. rating (99% score) - 4 votes

1 thought on “Стиймпънк и мачо-екшън в Хензел и Гретел (2013) – коментар от зрител

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.